banner2016 1

Klasse AM (moped)

Føreropplæringen vi tilbyr følger læreplanen utgitt av vegdirektoratet.

tohjulsmopedtre firehjulsmoped

Opplæringen er delt i 4 trinn;

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs ( er ikke med i Mopedpakken, men må ha gjennomført før oppstart Mopedopplæringen )
Trinn 2: Tekniske ferdigheter
Trinn 3: Grunnleggende kjøring i trafikk
Trinn 4: Avsluttende opplæring (landeveg, risikoforståelse etc.)

Trinn 1: Er det samme grunnkurset som du tar for å få lov til å øvelseskjøre med andre lette klasser inkludert bil, og må ikke tas på nytt om en har det fra før.

Trinn 2 : Grunnkurs klasse AM ( 3 Undervisningstimer ) Obligatorisk
Trinnet inneholder videre : Mestre mopeden rent kjøreteknisk, beherske grunnleggende kjøretøybehandling i områder med liten trafikk. Hvor mange timer som er behov på dette trinnet, er avhengig av den enkeltes behov. Deler av eller hele trinnet foregår i kjøregård ( bane ) Mot slutten av trinn 2 skal eleven gjennomføre trinnvurdering, eleven skal vurdere om hun/han har oppnådd målene i trinnet og har gode nok ferdigheter til å starte på trinn 3, læreren skal gi sin tilrådning i spørsmålet. Rogne aut. Trafikkskule har satt av min. 6 undervisningstimer til dette trinnet !

Trinn 3 : Gjennom opplæringen i trinn 3 skal eleven mestre å kjøre tydelig, sikkert og effektivt i variert trafikkmiljø. Hvor mange timer eleven skal bruke på dette trinnet, må tilpasses den enkelte elev. Trinn 3 inneholder videre en obligatorisk del: Sikkerhetskurs i trafikk ( 4 undervisningstimer ) 3 timer kjøring og 1 time oppsumering/planlegging. Eleven skal mot slutten av dette trinnet vurdere om hun/han har oppnådd målene i dette trinnet og er klar for trinn 4, læreren skal gi sin tilrådning i spørsmålet. Rogne aut. Trafikkskule har satt av min 8 undervisningstimer til dette trinnet.

Trinn 4 : Avsluttende opplæring. Etter gjennomført trinn 4 skal eleven ha den kompetansen som er nødvendig for å kunne kjøre moped i samsvar med hovedmålet. Eleven skal ha utviklet vilje til å ta ansvar, til å ta forholdsregler og til å samarbeide i trafikken. Trinn 4 inneholder en obligatorisk del : Sikkerhetskurs på veg, som er på 4 undervisningstimer, der minst 3 timer skal være praksis, den resterende tid fordeles til planlegging og oppsumering.

Opplæringen i Trinn 4 skal være avsluttet før teoriprøven avlegges på en trafikkstasjon. 


Pakkepris Moped  kr. 6990.-  

Vi starter neste Mopedkurs den 3 september 2018  kl. 15.00 - 17.15

Ønsker du å registrere deg på kurset, vennligst send mail til : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Share

Aktuelt

Nye førerkortregler fra 19.…
Fra 19. januar gjelder en rekke endringer i førerkort-reglene. Dette…

Trafikalt grunnkurs må ha…
Fra 2013 har Statens Vegvesen lagt om sine rutiner rundt…

Hvordan velge riktig…
Her får du noen tips om hvordan du kan velge riktig trafikkskole,…

Trafikkskoler må være godkjent
Alle som driver med føreropplæring må ha godkjenning fra Statens…